Dom Gonçalo Hotel en Spa Ligging

GPS coördinaten: Geografische breedte 39°38'4.39"N Lengte 8°40'56.82"O

De gunstige ligging van het Dom Gonçalo Hotel en Spa en de eenvoudige toegang tot de belangrijkste snelwegen in Portugal zorgen voor een extra stukje comfort als u van plan bent om de omgeving te gaan verkennen.

120 kilometer ten noorden van Lissabon staat deze regio bol van activiteiten en cultuur. Op maar 19 kilometer ligt het klooster van Batalha, misschien wel het belangrijkste Portugese voorbeeld van de Gotische architectuur. Een andere bezienswaardigheid, die zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het Convent van Christus in Tomar, dat dateert uit de 12e eeuw. Dit ligt op slechts 30 kilometer van het hotel.

Als u een echt buitenmens bent, zet u koers naar het westen waar op ongeveer 30 km het pittoreske plaatsje Nazaré aan zee ligt. Onbedorven, en hier vindt men nog de oude gewoonten en tradities en de fabelachtige stranden die tot de beste stranden van Portugal gerekend worden. Of ga naar Golegã, ten zuidoosten van Fatima. Deze stad, ook wel bekend als “paardenhoofdstad”, is een paradijs voor de paardenliefhebber, met veel ruiteractiviteiten, waaronder paardrijlessen. Het nabijgelegen natuurpark Serras de Aire e Candeeiros biedt niet alleen een prachtig landschap, maar ook een aantal spectaculaire grotten. Fatima wordt ook omgeven door wijnproducerende plaatsjes, waaronder Tomar, Batalha en Alcobaça.

Het zou natuurlijk een schande zijn in Fátima te zijn en geen bezoek te brengen aan het heiligdom van de Heilige Maagd en de daarbij behorende bezienswaardigheden. Hier vond een van de belangrijkste heilige gebeurtenissen voor katholieken plaats: er wordt beweerd dat de Heilige Maagd Maria hier in het begin van de 20e eeuw gedurende een paar maanden aan drie kinderen verscheen en hen informatie heeft geopenbaard en voorspellingen heeft gedaan. Het wordt jaarlijks door miljoenen gelovigen bezocht en de onlangs in gebruik genomen “Kerk van de Meest Heilige Drie-eenheid” met 9000 zitplaatsen is een wonderbaarlijke bezienswaardigheid om te gaan bekijken.

Welk geloof u ook hebt en welke principes u ook aanhangt, er is altijd wel iets te beleven in de nabije omgeving van het Dom Gonçalo Hotel.

  • location01.jpg
  • location02.jpg
  • location03.jpg
EnglishPortugueseGermanSpanishFrenchItalianRussianDanishFinnishNorskSwedishNederlands
Kaart verbergen button.png

We gebruiken cookies voor de levering van onze diensten. Door het gebruik van onze diensten stem je in met ons gebruik van cookies.